Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Smoleniciach sa opäť vo veľkom upratovalo

GALÉRIA
Dátum: 18.03.2024
Autor: Obec Smolenice
Počet videní: 787
2 min. čítania
V Smoleniciach sa opäť vo veľkom upratovalo

Obec Smolenice a jej okolie je vďaka dobrovoľníkom opäť čistejšia.

Obec Smolenice v spolupráci s Poľovníckym združením Driny, Klubom protifašistických bojovníkov, Jednotou dôchodcov a deťmi zo SMŠ Lienka zorganizovalo aj tento rok Veľké jarné upratovanie. Na dvoch stanovištiach, pri cintoríne v Smolenickej Novej Vsi a pri prístrešku pod Molpírom vedľa kostola v Smoleniciach, sa zišli vyše tri desiatky dobrovoľníkov a pustili sa do práce.

Celkovo bolo vďaka nim vyzbieraných cez štyridsať veľkých vriec odpadu. Pevne veríme, že aj keď ste sa nepripojili priamo k nám, našli ste si chvíľku a pridali sa k upratovaniu aspoň v okolí svojich príbytkov.

K upratovaniu sa začiatkom tohto týždňa pridajú aj členovia Klubu dôchodcov a v sobotu aj hasiči z DHZ Smolenice. V pondelok 22. apríla, na Deň Zeme, sa do upratovania pustia aj zamestnanci a žiaci ZŠ s MŠ Smolenice.

 

Čistá príroda = čistý revír 2024

Veľké jarné upratovanie po návaloch turistov, ale aj občanov, ktorí svojou aktivitou skrývajú svoje poklady v prírode, zorganizovalo v spolupráci s obcou Smolenice aj PZ Driny Smolenice – Lošonec.

Spolu s odpadkami sa v niektorých častiach revíru navyše rozmohlo aj uskladňovanie kadáverov občanmi z iných poľovníckych združení, čo bolo riešené aj v relácii televízie Markíza Reflex (pozrieť si ju môžete pod článkom).

Členovia PZ Driny, rodinní príslušníci a priatelia vyčistili všetky prístupové cesty, vodné toky a okolie pri priehrade. Celkovo sa vydarenej akcie zúčastnilo 38 účastníkov a vyzbierali 1500 kg rôzneho odpadu.


Všetkým zúčastneným srdečne ďakujeme.