Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nové zábradlie, skrášlený pomník aj Hop na Veľkú noc

Dátum: 26.03.2024
Autor: Obec Smolenice
Počet videní: 716
3 min. čítania
Nové zábradlie, skrášlený pomník aj Hop na Veľkú noc

Uplynulý týždeň bol v obci naozaj bohatý.

K Veľkému jarnému upratovaniu, ktoré sa v obci uskutočnilo v sobotu 16. marca, sa v pondelok pridali aj členovia Klubu dôchodcov, ktorí sa postarali o poriadok na oboch cintorínoch a aj na kalvárii. V sobotu zobrali odpadové vrecia do rúk aj hasiči z DHZ Smolenice, ktorí vyčistili okolie hasičskej zbrojnice.

Činili sa však aj zamestnanci z úseku údržby OcÚ Smolenice a aj ďalší občania našej obce. Pred hlavný vchod do Kultúrnospoločenského domu v Neštichu pribudlo nové zábradlie.

Zábradlie_Neštich_2_Matúš_Krajčovič_1

Na ulici Pod Molpírom došlo k posunu značky parkovacej zóny až na úroveň obecného úradu, keďže v tejto časti návštevníci našej obce opakovane parkovali svoje vozidlá na trávnatých plochách, či blokovali vjazdy do rodinných domov.

20240320_160733

Rekonštrukcie sa dočkala strecha bývalej kotolne na Budovateľskej ulici, ktorá slúži obci ako skladové priestory. Na opravu strechy v havarijnom stave sa použila IPA s kameňovým posypom, čiže hrubšia a kvalitnejšia ako klasická obyčajná IPA.

20240228_rekonštrukcie_strechy_bývalej_kotolne_pred_a_po_Matúš_Krajčovič

Na Krátkej ulici zas bola čistená betónová rúra, ktorá je zvodom potoka tečúceho z Hlboče a bola zanesená usadeným vápencom. Na fotografiách si môžete porovnať, ako vyzerala pred a po čistení.

20240320_čistenie_betonovej_rúry_pred_a_po_MATÚŠ_KRAJČOVIČ_2

Pracovalo sa aj na školskom ihrisku, Braňo Belanský z OŠK Smolenice doprial trávniku prvý jarný strih.

20240321_135443

Na Zámockej ulici betónovali obrubníky chlapci z úseku údržby OcÚ Smolenice na troch ostrovčekoch medzi parkovacímí miestami na novovybudovanom parkovisku. Práve v týchto priestoroch bude už čoskoro realizovaná výsadba.

20240319_betonovačka_obrubníkov_na_Zámockej_ulici_Matúš_Krajčovič_5

Do okolia nedávno zrekonštruovaného Pomníka padlých sa pustili členovia Klubu protifašistických bojovníkov. Do priestoru zapracovali novú zeminu a postarali sa aj o údržbu zelene. Po rekonštrukcii, výmene zábradlia a vďaka ich práci je pomník ešte krajší.

20240320_160536

20240320_Údržba_pamätníka_Klub_protifašistických_bojovníkov_MONIKA_SLÁDEKOVÁ

A na záver týždňa sme spoločne urobili Hop na Veľkú noc. Na druhom ročníku podujatia opäť nechýbali vystúpenie detí zo SMŠ Lienka, stánky s veľkonočným tovarom, pletenie korbáčov, detské veľkonočné tvorivé dielne, výstava prác ŠKD Smolenice a samozrejme ani králičí hop.

[GALLERY=10719|0|0|0]

Všetkým, ktorí sa podieľali na prácach v obci ako aj na podujatí Hop na Veľkú noc veľmi pekne ďakujeme.